Aktualne novice iz GŠ Lipičnik

8. junij, 2019

MAF 2019

MAF

Music&Art Fest

MAF, oziroma Music&Art Fest, je festival, ki povezuje umetnike vseh vrst, delujoče v grosupeljski občini, ter jim daje platformo, da se predstavijo širši javnosti.

Je dogodek, ki povezuje glasbenike, plesalce, likovnike, fotografe in tako naprej.

Že drugo leto organiziran s strani Glasbene šole Lipičnik, je prav lep pozdrav začetku poletja, obarvan karseda umetniško – in sicer se prepleta glasbeni in plesni program, poleg njega pa simultano potekajo umetniške delavnice za otroke, poslikave: obraza, rok, ter henna-art oziroma poslikava s kano, ter razstave umetnikov.

Letos bo festival v soboto, 15. 6. (torej to soboto), v Life Café-ju, prične se ob 10. uri z nagovorom župana Občine Grosuplje Dr. Petra Verliča, za otvoritveno glasbo bo poskrbela komorna zasedba Glasbene šole Lipičnik, nato so pa na vrsti naši povabljeni gostje:

GLASBENO-PLESNI DEL FESTIVALA

  • Plesna skupina TeGiblo 5 – s plesno točko Baletne miniature, mentorice Alenke Herman, vodja Ana Kastelic, delujejo pod Kulturnim društvom Teater, del ZKD Grosuplje
  • http://www.kultura.si
  • Luka Gluvićkantavtor in vsestranski umetnik

Luka Gluvić (roj.: 1981) je vsestranski umetnik. Poleg glasbe, ki je osrednji del njegovega ustvarjanja, je med drugim tudi prozaist, dramatik in igralec. Kot kontrabasist je bil član Big band Grosuplja. Pred leti je vodil tudi jazz kvintet za katerega je pisal avtorsko glasbo. Od leta 2015 do 2016 je pod ustvarjalnim imenom From the balcony pri digitalni založbi izdal štiri EP-je. Od leta 2017 z izidom albuma Vstopanje (Bamdcamp) kot kantavtor nadaljuje svojo vizijo glasbenega ustvarjanja. Istega leta je tudi sodeloval na trinajsti ediciji kompilacije Rokerji pojejo pesnike. V letu 2018 je izdal dva EP-ja Temne sence in Svobodna sorta, ter album Polja lilijane (Bandcamp).

Z NAMI BODO TUDI POSEBNI GOSTJE

Lumberjack!

Prav gotovo ste že slišali za njih, uveljavljena skupina mladih rokerjev, letos so se tudi predstavili na Emi!

Lumberjack je skupina petih mladih fantov, ki poosebljajo rokenrol. Njihovi spevni refreni in mladostna zagnanost so jih pripeljali na številne slovenske odre, med drugim tudi na festivale kot so Gora rocka, Kolpa music festival, Trnfest, Rocktronica, Groš na ulici itd.

Zaenkrat je bilo za zasedbo najbolj plodno leto 2018, ko so se pridružili glasbenikom pod okrilje založbe Nika, predstavili svoj prvi EP in nato še prvi album Brez nadzora brez morale. Na radijskih postajah ste v zadnjih mesecih zagotovo lahko slišali zadnji singl z albuma, ki nosi naslov Kralj.

NASTOPAJOČI GLASBENE ŠOLE LIPIČNIK TER ŠOLE HARMONIKE (M. TEŽAK):

  • bendi Neznanci in Strele (Gš Lipičnik)
  • Točke nadarjenih učencev Gš Lipičnik
  • Singerca – vokalna skupina, k deluje pod okriljem glasbene šole Lipičnik, ter mentorja Janija Lipičnika
  • Harmonikaši pod vodstvom Martina Težaka – absolutnega svetovnega prvaka v diatonični harmoniki.
  • www.solaharmonike.si

USTVARJALNI DEL FESTIVALA

Kar se tiče ustvarjalnega dela festivala, bodo otrokom na voljo:

  • delavnice ustvarjanja naprstnih lutk, ter zapestnic iz papirja
  • kreiranje svoje umetnine s kavo na papir.

POSLIKAVE

Če pa bodo obiskujoči bolj navdušeni nad tem, da se pustijo poslikati s kano, bo z nami

Eva Smrekar, ki je prava umetnica s kano.

Z nami bodo tudi predstavnice kozmetičnega salona Kozmetika Maja, ki nas bodo razvajale z lakiranjem nohtkov in ličenjem.

RAZSTAVE

Obenem si bodo obiskujoči lahko tudi ogledali umetniško razstavo gospe Antonije Štrlekar, delujoče pod Likovno skupino Paleta

ter razstavo fotografij Tadeja Frantarja, ki je — v prvi vrsti umetnik, v drugi ustanovitelj – idejni vodja ekipe in vizije Nostalgia.si.

razstavljeni bodo tudi odlični Phoebe planerji – prudukt, ki je popolna novost v Sloveniji – ima revolucipnarno diskovno vezavo, ki omogoča prestavljanje listov kamorkoli znotraj planerja, ter je odlična pridobitev za vse nas, ki imamo dneve, polne obveznosti

Vse to, in še kavice in osvežilni napitki v Life Café-ju!

Aktualne novice