KRATKA ZGODOVINA

NA KRATKO O ZGODOVINI GŠ LIPIČNIK

1993

USTANOVITEV GLASBENE DELAVNICE

Glasbena šola Lipičnik kot glasbena delavnica v letu 1993 prvikrat odpre svoja vrata z oddelkom električnih klaviatur v dolenjski prestolnici Novem mestu.

1995

ODDELEK KITARE

Dve leti pozneje se je oddelku električnih klaviatur pridružil oddelek kitare, ki je poskrbel za izobraževanje v igranju na klasično akustično, folk akustično in električno kitaro. Danes je v GŠ Lipičnik okoli 15 izobraževalnih oddelkov.

2008

PODRUŽNICA V GROSUPLJU

Leta 2008 je bila na Taborski 6 v Grosuplju odprta nova podružnica Glasbene delavnice Lipičnik. Danes so njeni prostori na Adamičevi 42, v njej pa se šola že okrog 100 učencev.

2010

NASTANEK ŠOLE

Po 17 letih rednega delovanja, zaznamovanega z visokim nivojem izobraževanja in kakovostjo posredovanega znanja, ki so ga bile deležne vse generacije šolajočih, se je Glasbena delavnica Lipičnik leta 2010 z novimi programi in soglasjem ministrstva za šolstvo preimenovala v GLASBENO ŠOLO LIPIČNIK!

2013

ŠOLA V METLIKI

Leta 2013 se je Glasbena šola Lipičnik ob svoji 20-letnici povezala s šolo harmonike, ki jo vodi absolutni svetovni prvak Martin Težak. Njeno glasbeno delovanje odtlej omogoča izobraževanje v Metliki, dostopno vsem glasbenim navdušencem s sončne strani Gorjancev.

2016

ZAVOD ZA IZOBRAŽEVANJE ``GLASBENA ŠOLA LIPIČNIK``

Leta 2016 je Glasbena šola Lipičnik postala zavod za glasbeno izobraževanje in kulturo. Svoje programe je obogatila z lastnim orkestrom, skupinami pevcev in plesalcev ter skupino tolkalcev.

NA GLASBENO POT

V Glasbeni šoli Lipičnik učenci spoznajo dobro glasbo, saj šele s tem začnejo razvijati samokritičnost in odgovornost, katerima se morajo približati z delom v naši glasbeni šoli. Kakovostno poslušanje glasbe je vrlina, ki omogoča napredek in uspeh vsakemu glasbeniku. Pri otrocih ključno vlogo odigrajo starši, ki jim lahko omogočijo ne le šolanje, temveč tudi ustrezen prostor, glasbilo in čas za vajo, predvsem pa zbrano poslušanje glasbe na nosilcih zvoka doma ter obiskovanje koncertov in drugih glasbenih prireditev. V Glasbeni šoli Lipičnik se trudimo, da s svojim znanjem, kompetencami in izkušnjami prepoznamo in razvijamo nadarjenost učencev ter marsikoga pripravimo za samostojno glasbeno pot. Naši učitelji so glasbeno odlično podkovani. Odlikujejo jih bogate koncertne in studijske izkušnje kot tudi smisel in občutek za delo z vsemi generacijami, že(l)jnimi glasbene izobrazbe.

O DELU V GŠ LIPIČNIK

Ravnatelj: Jani Lipičnik

Glasbeno šolo Lipičnik vodi glasbenik, multiinstrumentalist, glasbeni producent in avtor mnogih uspešnic Jani Lipičnik. Odraščal je v Zagorju ob Savi, kjer je na oddelku za klavirsko harmoniko tamkajšnje glasbene šole leta 1975 tudi začel svojo glasbeno pot. Nadarjenost, spretnost in ljubezen do glasbe so krojile usodo, da je z lahkoto zaigral kateri koli inštrument, ki mu je prišel pod roke. Danes je Jani Lipičnik poznan kot multiinstrumentalist, ki igra 12 različnih glasbil. Za seboj ima več kot 2500 glasbenih nastopov v različnih pop, rock, narodnozabavnih in etno zasedbah, nagrajen je bil na mnogih velikih glasbenih festivalih. Največje glasbene nagrade, ki jih je prejel, so nedvomno »Zlati petelin 1996«, dva srebrna diska založbe Panika records, zmaga na Slovenski popevki 2004 ter zmaga na festivalu narečne popevke 2008. Med bolj znanimi skupinami, kjer je igral, so Veseli Zagorjani, Hazard, Sunny orchestra, spremljevalna skupina Dominika Kozariča, Rekviem, DeŽur, Zlati muzikanti, Malibu, Prava banda, sedaj pa deluje v skupini Ma3nas in v uspešnem narodnozabavnem ansamblu Donačka. Preberite več …


Vodja programa: Katja Lipičnik

Katja Lipičnik je vodja programa in koordinatorka dogodkov v Glasbeni šoli Lipičnik. Je univerzitetna diplomirana sociologinja, hkrati pa glasbenica – pianistka, kitaristka in pevka –, ki ima za seboj vrsto glasbenih nastopov (med drugim nekdanja članica APZ Tone Tomšič v Ljubljani, nekdanja članica ansambla Mladi odmev, trenutno pa članica Ma3nas banda). Preberite več …


Učitelji in mentorji GŠ Lipičnik:

Učitelji in mentorji, ki sestavljajo kolektiv GŠ Lipičnik, so priznani glasbeniki, ki se ob strokovnem znanju lahko pohvalijo tudi z dolgoletnim nastopanjem. Kot glasbeniki so aktivni na slovenski in tuji glasbeni sceni. Ker večji del pouka poteka individualno, lahko program prilagodijo težavnostni stopnji, primerni za vsakega posameznika, ter zanj poiščejo optimalno izobraževalno glasbeno pot. Svoje znanje in izkušnje prenašajo na učence na način, ki jih pripravlja na morebitno samostojno glasbeno pot. Naši učitelji uživajo v svojem delu iz dveh preprostih razlogov: radi imajo delo z otroki in glasbo. Otroke spodbujajo pri njihovem delu in pravo veselje jim je opazovati napredek vsakega učenca, kajti učenec je ogledalo sebe, svoje šole in svojega učitelja. Preberite več …


CENJENI OBISKOVALCI!

Veselimo se ustvarjanja z vsemi našimi učenci. Glasba je ne samo zabava, ampak tudi širjenje obzorja in dvigovanje duha. Verjamemo, da bomo z vedno svežimi idejami in programi, ki jih vnašamo v izobraževanje, kos vsem glasbenim izzivom, našim učencem pa omogočali vse, kar potrebujejo na svoji glasbeni poti. Vabljeni v Glasbeno šolo Lipičnik tudi vi!