PIŠKOTKI

Uporaba piškotkov na spletnem mestu www-glasbena-sola-lipicnik.si

Pravna podlaga

(Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1)

Podlaga za obvestilo o spremenjenem zakonu o elektronskih komunikacijah je stopil v veljavo v letu 2013. Zakon prinaša nova pravila za uporabo piškotkov v namen shranjevanja informacij in za dostopnost informacij shranjenih na računalnikih ali mobilnih napravah uporabnika.

Kaj so v resnici piškotki?

Piškotek je majhna datoteka v obliki teksta. Prenese se na računalnik uporabnika, ko uporabnik obišče določeno spletno stran in običajno vsebuje ime strežnika, življenjsko dobo in vrednost, ki je generirano. Piškotek ne vsebuje ali zbira informacij, če pa ga prebere s spletnim braskalnikom tudi strežnik je lahko uporabniku v pomoč in omogočena prijaznejša storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek ga lahko prebere in uporablja. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke vsebuje naše spletno mesto?

Samo nujne piškotke za pravilno delovanje spletnega mesta. Ti piškotki omogočajo poleg normalnega delovanja nekaj osnovnih funkcionalnosti. Brez namestitve piškotkov vam ne zagotavljamo nemotenega dostopa.

Priporočamo, da se s piškotki strinjate in lahko brez skrbi pozabite na njih. V nasprotnem primeru v kolikor boste uporabljali naše spletno mesto še naprej brez potrditve, se strinjate s piškotki.

KAJ DELAM