Uspehi učencev

USPEHI UČENCEV GLASBENE ŠOLE LIPIČNIK

Učenci Glasbene šole Lipičnik se že vrsto let udeležujejo predvsem pevskih festivalov. Prvi tovrstni nastop je bil že leta 1994, in sicer je na Melodijah morja in sonca nastopila Eva Filej s pesmijo Počitnice. Predstavljamo delček uspehov naših učencev:

– Lara Poreber, zmagovalka Glasa mladih 2008

– Meta Smolič, 3.mesto festivala Glas mladih 2008

– Martina Mravinec, zmagovalka Glasa mladih 2009

– Leja plut, zmagovalka Glasa mladih 2011

– Saša Hren, 2.mesto na festivalu FeNS 2011

– Monika Bajuk, zmagovalka Glasa mladih 2013

– Monika Bajuk, 2.mesto na festivalu FeNS 2014

– Leja Plut, nagrada za najboljši nastop na festivalu FeNS 2015

– Leja Tratar, 1.mesto na festivalu FeNS 2017

Vokalna skupina Singerca je na regijskem tekmovanju pevskih zborov 2017 v Šentjerneju prejela srebrno priznanje, na tekmovanju malih pevskih zasedb “Sredi zvezd” v Žalcu pa prejela 2. nagrado po izboru strokovne žirije.

Posebno nadarjenost je v preteklosti pokazal tudi družinski narodnozabavni trio Skovik, ki je deloval pod okriljem takratne Glasbene delavnice Lipičnik. Z lastno skladbo Sosedov muc, iz leta 2008, se je ansambel predstavil vtelevizijskih oddajah Na zdravje in V dobri družbi. Pesem so posneli skupaj z Mamo Manko.

Med narodno-zabavnimi ansambli, ki so ga v prvotni zasedbi sestavljali (sedaj že bivši) učenci Glasbene šole Lipičnik, velja omeniti tudi ansambel Azalea. Z glasbo se še vedno aktivno ukvarjajo, udeležujejo festivalov (na finalu festivala Slovenska polka in valček 2015 so med polkami dosegli 3. mesto po mnenju občinstva) iz preteklosti pa se tudi lahko pohvalijo s kar nekaj zmagami. Slovenski javnosti so se predstavili v šovu Slovenija ima talent, kjer so v narodno-zabavni zasedbi preigravali rock in pop uspešnice (Proud Mary, Soba 102, Poison). Nastopili so že v Kanadi, Ameriki, v Nemčiji in na Hrvaškem.

Med harmonikarji so številni učenci, ki na številnih tekmovanjih doma in v tujini s svojimi uvrstitvami posegajo v sam vrh. Še posebej velja omeniti naslednje:

– Blaž Težak si je v igranju na diatonično harmoniko v letu 2016 priboril naziv JUNIOR ACCORDION CHAMPION v sklopu prvenstev Harmonikarskih iger ter JUNIOR INTERNATIONAL CHAMPION na prvenstvu v Kanadi. Leta 2019 je v konkurenci solistov, ki igrajo na različne tipe harmonik (klavirske, diatonične in kromatične) na velikem mednarodnem tekmovanju MehFest v Srbiji zasedel 1. mesto!

-Luka Ban je dosegel visoko 8. mesto na svetovnem prvenstvu 2019.

– Nikita Galuh Kapušin je postala državna prvakinja v igranju na diatonično harmoniko leta 2016 med dekleti.

Za uspešno 25. letno delo je Glasbena šola Lipičnik leta 2018 prejela tudi priznanje župana Občine Straža.

PODATKI IN GALERIJA V PRIPRAVI. KMALU VEČ!